Sevilla

 

 

Semana Santa 2017 

Feria Sevilla 2017

 

 

09 - 16 april

02 - 07 mei


De hoofdstad van Andalusië is een prachtige bestemming voor een stedentripDe stad ligt aan de Guadalquivir rivier waarop je een mooie boottocht langs de oevers van de stad kunt maken.

 

In het centrum van de stad staat de grootste gotische kathedraal ter wereld, gebouwd op de fundamenten van de vroegere moskee. Van de moskee is alleen de minaret, de huidige klokketoren Giralda en de Patio de los Naranjos overgebleven. In de kathedraal herken je de vroegere rijkdom en status van de stad. De kathedraal huisvest kunstwerken van belangrijke Sevillaanse schilders, zoals Murillo, het praalgraf van Columbus, een indrukwekkende sacristie, een prachtig koor en een groots altaar van goud.

 

Kathedraal en Giralda Sevilla
Kathedraal en Giralda Sevilla

Tegenover de kathedraal staat het Alcázar Real, het koninklijk paleis in Mudejar stijl gebouwd binnen de vroegere muren van de stad. De zeven hectare grote tuinen van het Alcázar zijn als een paradijs op aarde, vooral tijdens de warme zomerdagen is het in de schaduw van de bomen goed toeven.

 

Vlak bij deze monumenten vind je de wijk Santa Cruz, de vroegere Joodse wijk van Sevilla met haar smalle straatjes en gezellige pleintjes met barretjes en restaurants.

 

Op het Plaza España bevindt zich het halfronde hoofdpaviljoen van de Ibero-America tentoonstelling van 1929. Aan de voet van het gebouw bevinden zich 58 tegeltableaus die elk een provincie van Spanje vertegenwoordigen.

 

 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Metropol Parasol. Dit moderne bouwwerk wordt door de Sevillanos Las Setas ofwel de paddestoelen genoemd. In de kelder bevindt zich het Antiquarium museum, op de begane grond een grote overdekte markt en boven op het gebouw slingert een 600 meter lange wandelroute waarvandaan je prachtige uitzichten over de stad en omgeving hebt.

Metropol Parasol
Metropol Parasol

Je kunt gerust voor een paar dagen een hotel boeken om de hoofdstad van Andalusië te bekijken en te beleven. Indrukwekkend is het om de stad te bezoeken tijdens de beroemde feria van Sevilla die ieder jaar in april plaatsvindt. Maar ook tijdens de Semana Santa, de heilige week voor Pasen waarbij je dagelijks getuige kunt zijn van indrukwekkende processies is een bezoek aan Sevilla zeer de moeite waard. De stad heeft niet alleen veel te bieden aan monumenten, musea, parken en pleinen maar ook ´s avonds is het gezellig druk op de vele terrassen van de restaurants en tapasbars. En natuurlijk ga je hier naar een van de vele flamenco voorstellingen.

Plaza de España
Plaza de España