Granada

Semana Santa 2017

Feria del Corpus Granada 2017

20 - 27 maart

21 - 28 mei


In Granada staat het belangrijkste monument van Spanje, het Alhambra. Deze paleisstad werd In de 14e eeuw gebouwd door de toenmalige Moorse heersers van het koninkrijk Granada. Het complex bestaat uit de Nasridische paleizen, het zomerverblijf Generalife, een Alcazaba en het in de 16e eeuw gebouwde paleis van Karel V.

 

Ook het centrum van Granada heeft het nodige te bieden. In de omgeving van Plaza Bib Rambla bevindt zich de Alcaicería, het lage deel van het Albaicin, dat lijkt op een Marokkaanse kashba. Vlakbij is ook de kathedraal, gebouwd in opdracht van de katholieke koningen, de veroveraars van Granada op de Moren. Aan de zijgevel van de kathedraal is de Capilla Real

waar zich de praalgraven van Isabella en Ferdinand en hun dochter Johanna de Waanzinnige en haar man Philips de Schone bevinden.

 

Een wandeling door het hoger gelegen Albaicin is zeer de moeite waard, dwaal door de smalle straatjes van deze Moorse wijk en proef de Oosters sfeer. Of boek een hotel in de binnenstad en bezoek het Albaicin in de avond. Het uitzicht vanaf het plein bij de St. Nicolaaskerk op het feeëriek verlichte Alhambra is betoverend. 

 

 

De Leeuwenhof in het Alhambra
De Leeuwenhof in het Alhambra