Overwinteren aan de Costa del Sol

 

De Costa del Sol is uitermate geschikt om te overwinteren. Niet voor niets spreekt men in Torrox van het beste klimaat van Europa. De bergen van de Sierra Nevada beschermen de kust tegen de kou uit het noorden en de gemiddelde temperatuur tussen november en maart is dan ook 17 graden met slechts 7 regendagen per maand.

 

De belangrijkste badplaatsen om te overwinteren bevinden zich aan de westzijde van Malaga maar de laatste jaren nemen ook Nerja en Torrox voor de overwinteraar in belangstelling toe.

 

Aan alles is gedacht om het de overwinteraar naar de zin te maken. Er zijn Nederlandse dienstverleners zoals huisartsentandartsen en fysiotherapeuten. Bovendien is er een trombosedienst en thuiszorg. Voor hagelslag en pindakaas kun je terecht in de Nederlandse supermarkt in Marbella, Fuengirola en Torremolinos en aan de oostzijde van de hoofdstad Málaga in het plaatsje Algarobbo.

 

Er zijn een aantal Nederlandse clubs en verenigingen actief aan de zonnekust die naast activiteiten zoals jeu de boules, bridge, klaverjassen en tennis ook grotere evenementen en dagexcursies organiseren.

 

Verschillende touroperators bieden complete overwinterreizen aan inclusief vlucht en hotel of appartement. Daarnaast zijn er aanbieders van vakantiehuizen die in de wintermaanden vaak tegen een aantrekkelijke prijs een woning of appartement voor meerdere maanden verhuren. Je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid met camper of caravan naar het warme zuiden van Spanje vertrekken. Er is een ruime keus aan campings en camperstaanplaatsen in de dorpen langs de kust.

 

Tip: Sluit een goede goede reisverzekering af.