Openbaar vervoer

Bus

 

De busverbinding langs de Costa del Sol is goed geregeld. Centraal is het busstation van Málaga. Van hier uit verzorgen verschillende busmaatschappijen de busverbindingen langs de kust. 

 

  

Avanza verzorgt de dienstregeling van Málaga naar Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella, Mijas en Estepona. Het busvervoer van Málaga naar Torrox en Nerja wordt door Alsa verzorgd.

 

Trein

Vanuit het treinstation María Zambrano in Málaga vertrekken treinen naar verschillende bestemmingen. Van hieruit vertrekt ook de AVE, de hogesnelheidstrein die Málaga onder andere met Córdoba, Sevilla en Madrid verbindt. De prijzen variëren, afhankelijk van het soort vervoer.

Via de website van de Spaanse spoorwegen, Renfe kun je een plaats reserveren.

 

Cercanías is de treinverbinding tussen Málaga en Fuengirola. Vanaf het treinstation Malaga-Centro Alameda rijdt iedere 20 minuten een trein op dit traject. De treinreis tussen Málaga en Fuengirola duurt bijna 50 minuten. Op de route ligt onder andere het station María Zambrano, winkelcentrum Plaza Mayor, de luchthaven, Torremolinos en Benalmádena. Kijk hier voor de tijden en prijzen.  

 

Taxi

Taxivervoer is relatief goedkoop. Taxis vindt je op speciale taxistandplaatsen vaak in de buurt van hotels. Vraag naar het tarief alvorens in te stappen. Taxichauffeurs hebben een vergunning om in de betreffende gemeente hun diensten aan te bieden en de tarieven zijn vastgesteld. De chauffeur kan je aan de hand van een tabel precies vertellen wat de kosten voor een bepaalde rit zijn.