Nerja

Nerja is de meest oostelijk gelegen plaats van de Costa del Sol. De gezellige badplaats is bekend om zijn smalle straatjes en gezellige centrum. Hier vind je naast kleine hotels en pensions ook volop vakantiehuizen en appartementen.

 

De grote trekpleister zijn de grotten van Nerja die in 1959 per toeval werden ontdekt. In de grotten vond men het bewijs dat Nerja al in het stenen en bronzen tijdperk bewoond was.

 

Tijdens de Moorse overheersing werd Nerja Narixa (“rijk aan water”) genoem. De toenmalige bevolking hield zich vooral bezig met de teelt van de zijderups en de vervaardiging van zijden stoffen. Ook bouwden de Moren een fort op de plaats tegenwoordig bekend als Pago del Castillo Alto.

 

Na de herovering door de Katholieke Koningen kreeg Nerja haar huidige naam en werd het dorp weer bevolkt door christenen.

 

Zoals op veel plaatsen langs de kust werd ook hier rietsuiker geteeld en de ruïne van een suikerfabriek op de weg naar Maro herinnert daar nog aan. Daar is ook het bekende aquaduct, Aquila.

 

Bezienswaardigheden 

  • Cuevas de Nerja ofwel de grotten van Nerja liggen buiten Nerja, vlakbij het plaatsje Maro. Dagelijks geopend van 10.00 – 14.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur. In juli en augustus van 10.00 – 19.30 uur. Entree: volwassenen € 8,50, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 4,50.
  • Aquaduct van Aquila, gebouwd in de 19e eeuw om de suikerfabriek van water te voorzien.
  • Balcon de Europa, na de aardbeving in 1884 bracht koning Alfonso XII een bezoek aan Nerja. De uitstekende rots aan de kust noemde hij het balkon van Europa en is ook nu nog het middelpunt van het dorp.

Feria´s en fiestas in Nerja

San Anton

Dia del Residentes

Cruces de Mayo

Romeria San Isidro

Noche de San Juan

Virgen del Carmen

Feria de las Maravillas

Feria

medio januari

medio april

3 mei

15 mei

23 juni

16 juli

rond 8 september

2e week oktober

Maro

Nerja

Maro, Nerja

Nerja

alle stranden

Nerja

Maro

Nerja


 

Semana Santa in Nerja

  

Tijdens de Semana Santa vinden er op Palmzondag, woensdag, (witte) donderdag, (goede) vrijdag en 1e Paasdag processies plaats.

 

 

Markt

Op dinsdag in de urbanisatie Almijara. Op hetzelfde terrein is er elke zondag een rastro of rommelmarkt.

 

Markt in de buurt van Nerja:

Op maandag is er markt in Torrox, donderdag in het nabijgelegen Frigiliana en op vrijdag in de plaatsen La Herradura en Almunecar. Op de eerste zaterdag van de maand is er in Almunecar bovendien een grote vlooienmarkt.