Malaga

Málaga is met bijna 600.000 inwoners de zesde stad van Spanje en de hoofdstad van de gelijknamige provincie en dus ook van de Costa del Sol.

 

Het toerisme is van groot economisch belang voor de stad en nabijgelegen badplaatsen. Via de moderne luchthaven komen jaarlijks honderdduizenden toeristen naar de Costa del Sol.

De stad aan de Middellandse Zee mag zich verheugen op groeiende bezoekersaantallen en heeft een keur aan mooie hotels. Bovendien leggen bijna dagelijks cruiseschepen in de haven van Málaga aan. 

 

Semana Santa 2017

Noche de San Juan

Feria Málaga 2017

 

09 - 16 april

23 juni

12 - 19 augustus


Tapasbar El Pimpi
Tapasbar El Pimpi

Málaga is een moderne, mediterrane stad, niet al te toeristisch waardoor het haar Spaanse karakter behouden heeft. Het is een mooie bestemming voor een stedentrip.

 

In de historische binnenstad speelt de Calle Larios een belangrijke rol. Deze brede en autovrije winkelstraat loopt van de Plaza de la Marina naar de Plaza de la Constitución en staat vol met prachtige bloembakken, sierlijke lantaarnpalen en openbare kunst.

 

In de kleine zijstraten herken je de Moorse invloed. Hier vind je kleine, gespecialiseerde winkeltjes, restaurants en niet te vergeten tapasbarretjes.

Belangrijke monumenten zoals de kathedraal, het Alcazaba en het kasteel Gibralfaro liggen allemaal in het centrum en op loopafstand van elkaar. Ook interessante musea zoals het Picasso museum en het Carmen Thyssen museum bevinden zich midden in de stad. Bijkomen van alle indrukken kun je in het Paseo del Parque, een prachtige tuin in mediterrane stijl vlak bij de haven.

 

Twee maal per jaar ligt het openbare leven in de stad nagenoeg stil. In het voorjaar zijn er de dagelijkse processies tijdens de Semana Santa, de heilige week voor Pasen. Naarmate de week vordert trekt dit evenement honderdduizenden belangstellenden naar de binnenstad. En in augustus is er de meer dan een week durende feria die zich overdag in de binnenstad afspeelt en vanaf het einde van de middag verplaatst naar het feriaterrein.

 

 

Malaga vanaf Gibralfaro
Malaga vanaf Gibralfaro