Estepona

 

Over de precieze oorsprong van Estepona is men het niet eens. Een mogelijkheid is dat er een Keltische nederzetting is geweest gewijd aan de godin Epona. De Romeinen hebben het daarna Est epona genoemd. Anderen beweren dat het afkomstig is van het Arabische Estebbuna, naar het fort al-Estebbuna.

 

Na de herovering door de Katholieke Koningen wordt besloten de stad en het fort opnieuw op te bouwen, omdat bijna de gehele stad was verwoest.

 

De eeuwen hierna is er niet veel veranderd totdat de stad in de tweede helft van de 20e eeuw door de opkomst van het toerisme explosief is gaan groeien.

 

Ondanks alle nieuwbouw met een ruime keus aan hotels en vakantiehuizen heeft het oude centrum van Estepona de typisch Andalusische sfeer weten te behouden.

 

 

Bezienswaardigheden

  • Virgen de los Remedios kerk uit de 18e eeuw.
  • Torre del Reloj, een hoge klokkentoren uit de 15e eeuw, die in de 19e eeuw volledig is gerestaureerd.
  • Gemeentelijk Museum, gevestigd in de Plaza de Toros of stierenvechtersarena. Naast het museum gewijd aan het stierengevecht herbergt het ook een Etnografisch, Archeologisch en Paleontologisch museum. Dagelijks geopend van 10.00 – 14.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur. Toegang is gratis.

Feria´s en fiestas in Estepona

Romeria San Isidro

San Isidro

San Juan

Feria

Virgen del Carmen

Dia del Turista

weekend voor 15 mei

15 mei

23 juni

1e week juli

16 juli

15 augustus

  


 

Semana Santa in Estepona

 

Tijdens de Semana Santa vinden er op Palmzondag, woensdag, (witte) donderdag, (goede) vrijdag en 1e Paasdag processies plaats.

Haven

Estepona heeft een kleine jachthaven. In de plaatselijke visveiling wordt de vis luidkeels aan de man gebracht. Uiteraard kun je in de vele visrestaurantjes in de haven heerlijk eten.

Markt

Woensdag in het centrum van de stad en op zondag in de haven.